Dijital Katalog Broşür Hazırlama

Dijital Katalog Broşür Hazırlama

Geçmişte baskılı katalog ve broşürlerin kullanıldığı herkes tarafından bilinir. Günümüzde dahi bu kataloglar her ne kadar kullanılmaya devam etse de yaygın değillerdir. Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ve artan internet kullanımı sayesinde baskılı kataloglar yerini dijital kataloglara bırakmıştır. Firmalar ve markalar dijital kataloglara büyük önem vermektedir.

E-katalog olarak da bildiğimiz dijital katalog, baskı masraflarının neredeyse sıfıra indiği ve online ortamda paylaşımlarının yapılabildiği bir dosyadır. Hazırlayacağınız bu dosya sayesinde sunmuş olduğunuz ürünleri ve hizmetleri hedef kitlenize çok daha basit bir şekilde ulaştırabilirsiniz. Ancak klasik katalogları hedef kitleye ulaştırabilmek için çok daha fazla emek vermeniz gerekir.

Dijital Katalog Broşür Nasıl Hazırlanır?

Dijital kataloglar bu kadar popüler iken birçok kişi bu katalogların nasıl hazırlandığını merak etmektedir. Dijital kataloglar, sıradan kataloglara göre çok daha fazla görsel içerebilir. İsteğe göre kolayca dizayn edilebilen bu kataloglar, kullanım bakımından son derece esnektir.

Öncelikle katalogda yer alacak olan ürünlerin görselleri profesyonel ekipmanlar ile çekilmelidir. Sonrasında ise bu görseller uygun yerlere yardımcı programlar aracılığıyla eklenir. Görsellerin çevresine eklenecek olan yazılar ve teknik bilgi detayları ise açıklayıcı bir dille hazırlanır ve uygun konumlara eklenir. Ayrıca dilerseniz ürün ve hizmetlerinizin fiyat listesini de katalog içerisinde konumlandırabilirsiniz.

Dijital Katalog Broşür Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dijital katalog hazırlarken hedef kitleye başarılı bir şekilde ulaşabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunur. Öncelikle müşterilerinizin broşüre baktıklarında gözlerinin yorulmaması gerekir. Bu nedenle içerikleri doğru yerlere konumlandırmalı ve olabildiğince sadelikten yana olmalısınız. Ayrıca zıt renkleri tercih ederek önemli noktaları vurgulayabilir ve çok daha iyi bir geri dönüş alabilirsiniz.

Katalog içerisinde kullandığınız görseller, ürün ve hizmetlerinizi net bir şekilde yansıtmalıdır. Yanlış veya eksik görsel kullanımı, uzun vadede markanızın güvenilirliğini ve itibarını zedeleyebilir. Tüm bunların yanı sıra çok fazla yazı kullanmamalı ve yalnızca önemli noktalardan bahsetmelisiniz. Uzun yazılar müşteriler tarafından yalnızca vakit kaybı olarak görülecektir.

Dijital Katalog Broşür Hangi Avantajları Sağlar?

Dijital katalog firmanıza veya markanıza birçok avantaj sağlar. Bu avantajlar şöyle sıralanabilir:

  • Baskı masrafı olmadığı için ekonomik açıdan çok daha düşük maliyetlidir.
  • Geleneksel kataloglara göre çok daha basit bir şekilde hazırlanır.
  • Yalnızca saniyeler içerisinde hedef kitleye ulaşmanızı sağlar.
  • Tasarım açısından daha şık ve renkli kataloglar hazırlanabilir.
  • Geleneksel kataloglara göre çok daha fazla görsel barındırabilir.
  • Geleneksel kataloglar bir süre sonra ortadan kaybolurken, dijital kataloglar uzun yıllar boyunca müşterilerinizin cihazında veya e-posta hesabında saklanabilir.
  • Yukarıda yer alan avantajlar sayesinde günümüzde birçok kişi geleneksel kataloglardan uzaklaşmış ve dijital kataloglara yönelmiştir. Sizler de bu avantajları elde etmek istiyorsanız, tercihinizi dijital kataloglardan yana kullanabilir ve müşteri portföyünüzü genişleterek markanızı güçlendirebilirsiniz.

Dijital Katalog Broşür Neden Önemlidir?

Dijital kataloglar, günümüzde sağladıkları kolaylıklar nedeniyle oldukça önemlidir. Alacağınız bir dijital katalog hizmeti sayesinde maddi açıdan sizleri zorlayan yüklerden kurtulabilir ve kaynaklarınızı farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Ayrıca dijital katalog sayesinde yalnızca yurt içinde veya belirli bir bölgede değil, tüm dünyada etkinlik gösterebilirsiniz. Günümüzde birçok firma dijital kataloglar ile yurt dışına açılmıştır.

Dijital kataloglar kolay ulaşılabilir olan araçlardır. Ürün veya hizmet tanıtımını hedef kitleye ne kadar hızlı ve basit bir şekilde ulaştırırsanız o kadar iyi geri dönüşler alırsınız. Kısacası dijital katalog kullanımı ile sektörde gösterilecek olan başarı doğru orantılı olarak ilerleyecekti. Sizler de bir dijital katalog hizmeti alarak firmanızı hedeflediğiniz noktaya taşıyabilirsiniz.