WhatsApp Katalog Nasıl Yapılır?

WhatsApp Katalog Nasıl Yapılır?

WhatsApp, dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından bir tanesidir. Ancak bu uygulama WhatsApp Business adı altında işletmelere özel yeni bir versiyon çıkarmıştır. Bu sayede işletmeler bir WhatsApp Business hesabı oluşturarak ürün ve hizmetlerini müşterilerine ulaştırabilmektedir. WhatsApp katalog ise bu uygulamada yer alan özelliklerden bir tanesidir.

WhatsApp Business hesabınıza giriş yaparak kataloglar oluşturabilir ve bu katalogları müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz. Bunun için uygulama üzerinde yer alan ‘’Katalog ekle’’ sekmesini kullanmanız gerekecektir. Bunun yanı sıra farklı programlar ve web siteleri yardımıyla katalog oluşturabilir ve oluşturduğunuz katalogları PDF formatı haline getirerek müşterileriniz ile WhatsApp üzerinden paylaşabilirsiniz.

WhatsApp Katalog İçeriği

WhatsApp katalogda yer alan içerikler sayesinde müşterileriniz markanızı ve ürünlerinizi tanıyabilmektedir. Bu kataloglarda yer alan içerikler şunlardır:

  • Ürün veya hizmet adı
  • Ürün görseli
  • Ürün detayları ve özellikleri
  • Fiyat listesi
  • Web site bağlantısı
  • Ürün veya hizmet kodu

WhatsApp katalog üzerinde yukarıda yer alan içerikler bulunur. Bu içerikler hedef kitlenize satışa sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetler ile alakalı yeterli bilgiyi verecektir. Kataloğu inceleyen müşterileriniz sizlere ulaşarak satın alım gerçekleştirecek ve markanızın büyümesine yardımcı olacaktır. Tüm bunların yanı sıra yukarıda yer alan içeriklerin ne şekilde ve hangi konuma yerleştirildiği de kataloğun sorunsuz olabilmesi adına oldukça önemlidir.

WhatsApp Katalog Yapım Aşamaları

WhatsApp katalog yapımı emek ve uğraş gerektiren bir iştir. Eğer WhatsApp Business kullanıcısıysanız, ayarlarda yer alan işletme araçları sekmesine tıklayarak katalog oluşturabilirsiniz. Ancak PDF formatında bir dijital katalog oluşturmak istiyorsanız, öncelikle yardımcı program ve online web sitelerinden destek almanız gerekir.

Ürün veya hizmetlerinizin görselini hazırlayarak bir tanıtıcı metin oluşturmalısınız. Bu görsel ve metinler kataloğun uygun konumlarına özenle yerleştirilmelidir. Ardından fiyat, teknik özellik veya web site bağlantısı eklenerek katalog hazır hale getirilebilir. Tamamlanan katalog PDF formatında bilgisayar veya mobil cihazlara indirilerek WhatsApp üzerinden müşteriler ile paylaşılabilmektedir.

WhatsApp Business üzerinden bir katalog oluşturduğunuzda paylaşım yapmanıza gerek kalmaz. Numaranız üzerinden size ulaşmak isteyen herkes kataloğunuzu görüntüler. Yani sizler öncelikle ne tür bir katalog oluşturmak istediğinize karar vermeli ve ona göre hareket etmelisiniz.

WhatsApp Katalog Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

WhatsApp kataloğu hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk nokta, sizlerin de tahmin edebileceğiniz üzere görsel ve metinlerin konumudur. Tasarımı ne kadar sade ve şık hazırlarsanız müşteriden alacağınız geri dönüş o kadar tatmin edici olacaktır. Bu nedenle görsel ve metin konumunu iyi ayarlamalı, karmaşıklığa yer vermemelisiniz.

WhatsApp katalog hazırlarken firma ismi ile logosunu ön plana çıkarmayı unutmamalısınız. Böylece çok daha efektif bir şekilde tanıtım yapabilir ve marka değerini güçlendirebilirsiniz. Aynı zamanda yazı tiplerine, puntolara, renk uyumuna ve görsel boyutuna dikkat etmek de sizlerin yararına olacaktır.

WhatsApp Katalog Avantajları

WhatsApp katalog, firmanızın büyüyebilmesi açısından sizlere birçok avantaj sağlar. Öncelikle klasik katalogların getirdiği basım ve gönderim maliyetlerinden tamamen kurtulmuş olursunuz. Bu durum, WhatsApp katalogların getirdiği en büyük avantajlar arasında yer alır. Ayrıca bu kataloglar sayesinde eş zamanlı olarak milyonlarca müşteriye ulaşabilir, marka değerini güçlendirebilirsiniz.

WhatsApp kataloglar, müşterilerin gözünde markanızın imajını daha da güçlendirecektir. İmajı düzgün olan markalar daha fazla tercih edilir ve paralel olarak daha hızlı büyür. Tüm bunların yanı sıra WhatsApp katalogların çok daha kolay bir şekilde düzenlenebildiği söylenebilir. Sizler de bu avantajları elde edebilmek için bir WhatsApp kataloğu oluşturabilir ve müşterilerinize ürünlerinizi tanıtabilirsiniz.